beloved


Torsdag

dagen har varit superlyckad! Nationellaproven i engelska och fyra timmar senare skulle man haft idrott. Plötsligt sker det! Det burrar till i mobilen...idrotten e inställd! Det blev en supertrevlig stund i stan med De två bästa istället:D plus på det va 2snyggingar som sitter på bussen framför oss :D PUSS PÅ ER <3genom telefonen


I en röd liten bil

Snart bär det av till Josefine och Louise för att byta kläder:) Låter skumt, men det är så det e;)

För andra gången har Josefine och Louise varit så gulliga och dragit igång en klädbytarkväll:) Lite tänk på miljön, men först och främst för en trevlig stund med tjejerna man gillar :)

Hoppas ni får en tevlig kväll allihopa PUSS PÅ ER <3

Som på nålar sitter just...

Som på nålar sitter just nu i bilen och väntar på pappa som Segar satan. Själv vaknade jag 5min innan jag hade behövt sticka hemifrån:o men snabb som man e hann jag ;) och nu får jag sitta och vänta på pappa eftersom bussen gick för 1min sedan... Aja nu har vi kommit iväg iaf :) PUSS PÅ ER<3genom telefonen


P

Börjar tvivla på att allt har en mening. Tror inte att allt som sker har en mening, utan det bara sker för att det ska hända något.

Nu ska jag sova, det har iallafall en mening:) Annars är jag döööd imorron! Haha,

PUSS PÅ ER<3

Vädergudarna har hört mig trots allt ...

Vädergudarna har hört mig trots allt Matte, naturkunskap, och där va den skoldagen slut :) efter en kall morgon, 20minuters väntan på buss och en god lunch blev det sol och värme :D det känns som en bra dag, vädergudarna har alltså hört min bön om sommar :D vem kan sitta inne och plugga i detta vädert? :o känner avlag iallafall är en av de som måste, även om matteprovet Imorron känns väldigt långt bort en sådanhär dag! Har även hunnit med en vinner träning idag :) om det fortsätter med detta vädert är det ju inte långt till beach -10! ;) nu ska jag plugga! PUSS PÅ ER via telefonen ;)<3


Activate your self!

Även denna dagen har ett slut. I morse va det väääääldigt svårt att komma upp ur sängen. Skulle ientligen sprunget en runda, men efter att ha tryckt på snooz-knappen 3gånger va det försent att bege sig ut :@ F**!! Det blev lite styrketräning hemma istället. När jag kom hem efter att ha vartit i skolan med en lektion och fyra timmars håltimme + en runda i stan med Amanda va jag heeelt slut! Jag kunde knappt gå rakt.

Som tur e det snart sommar och sol + att idag va första riktigt varama dagen på året:D Har hittat en inspirationsblogg som är riktigt peppande, så nu kommer man nog igång! :D Imorron blir det en extra lång löp-runda (som kompensation för idag) !

Nu ska jag sova, för jag är fuuuktansvärt trött! Phu



PUSS PÅ ER <3

Dubai

Sitter i sängen och diggar till Red hot chilli peppers, eftersom det bara finns skit-program på TV:n. Den kommandeveckan kommer bli aktiv:D Haha, imorron blir det springa (TAGGA!) efter skolan ska jag sätta upp studsmattan (mamma kommer dampa för hon tycker den är ful och hon vill sälja den) på onsdag ska jag träna, på torsdag ska jag rulla Höllviken runt, haha . Ska även spela in en film med Cassandra, där vi dansar i regnet, haha, det kommer bli veckans (Y)!


Farmor och farfar ...

Farmor och farfar glöm det jag sa förra veckan med att det aldrig har varit så dött på jobb som den söndagen. Idag har det varit stendött! Vi har max, max, max haft 100kunder... Aja, jag ska inte klaga :D nu ska jag hem till farmor och farfar:) det vill säga att jag ska åka ringbuss :D haha sen ska jag och mamma ta en tur till Skanör med bilen och tjäka glass :D mysigt värre :) Imorron e det skola men sån tur man har och börjar inte förren 11.25:D så det blir en liten löprunda innan skolan :) och på fredag är det valborg vilket innebär fest, brasa och jacuzzi:D hoppas ni har haft en mysig söndag :D PUSS PÅ ER <3


Efter 3timmars nationellaprov i svenska oc...

foto0159 (MMS)

Efter 3timmars nationellaprov i svenska och 7,5dl kaffe senare känner jag, frida och Cassandra att det är fredag! :D nu väntas stan med frida och en massa flum innan det blir middag på vagabond och farväl till daniel som ska till lumpen :)


En sekund senare

Eftersom min lilla mamma är så duktig och bakar "små torra, hårda chokladrutor" som hon kallar de, som är så suuupergoda enligt henne, passar jag på att lägga upp receptet på min vita chokladmousse, som jag fick höra var väldigt uppskattad i lördags :)

Portioner: 4 ca 30min att göra

1 gelatinblad
2 äggulor
2 msk ljus sirap
75 g vit choklad
3 dl vispgrädde
valfria bär till servering

Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
2. Blanda äggulor och sirap i en liten kastrull. Sjud blandningen under vispning på låg värme tills den tjocknar till en kräm. Hacka chokladen och smält den i krämen tillsammans med gelatinbladen.
3. Rör i 1 1/2 dl vispgrädde, lite i taget. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladkrämen.
4. Ställ in i frysen. Låt tina ca 30 minuter i kylskåp före servering. Spola varmt vatten på formen så släpper moussen lätt

Hoppas den smakar bra! :D

PUSS PÅ ER <3


Like a tiger

Känns som en märklig dag idag. Förutom att jag för ovanlighetensskull va jättesnabb i morse, skoldagen har bestått av 7timmars håltimme, skurar i omgångar med regn och hagel, inga läxor, så har mamma bestämt sig för att baka - MAMMA! Det är nog ett under! Hon bakar aldrig... Undra varför? Nä, nu ska jag inte vara taskig, haha.

För engångsskull ska jag slänga mig vid TV:n och njuta av en läxfri dag :) Känns underbart! :D



PUSS PÅ ER<3

Blöta Hussor efter en håltimms-dag i sko...

Blöta Hussor efter en håltimms-dag i skolan och ett prov tog jag tillslut bussen hem:) oturligt värre började det först regna och sedan hagla, efter haglet Kom det en riktig regnskur! Och 3min senare blev det solsken! :) om det hade varit 20grader varmare hade det varit ett riktigt härligt sommarregn :) nu ta det bara ett uppfriskande tall-luktade regn :)


Nu har jag och frida varit på en kall och ...

Nu har jag och frida varit på en kall och blöt runda med lille Ruff :/


Testar att mobilblogga :) tack snälla frida!

Testar att mobilblogga :) tack snälla frida!


Glassit värre

Ny dag, ny spännande upptåg!

Igår satt jag uppe till halv tre och ritade, kom riktigt in i det och det är ju så himla roligt, så jag glömde bort tiden. Det blev ett ganska misslycket öga, haha, och ett hyfsat bra + ett människo huvud. Jag är riktigt taggad till att fortsätta! :D

Idag är jag ledig, solen skiner och jag har precis tjäkat frulle! Kan det bli bättre? Nu känns det som Frida väntar på mig, vi ska till Kanalkiosken och tjäka glass:) Känns som det kommer bli Buffertdagens och de ledigadagarnas sysselsättning, en tur till Kanalkiosken med Frida och tjäka glass:) Men jag klagar inte!

Nu är Top Model slut, jag äälskar den låten i slutet, och serien för övrigt. Ikväll är det plugg som står på schemat, innan det ör Dating in the dark och Desperate Housewifes:D.

 Utsikten över Dubai från vårt hotellrum

NU måste jag pysa ha en bra dag:) PUSS PÅ ER<3


Vill men kan inte

Dagen har varit riktigt najsig! Började dagen med en suuuperhärlig löprunda på 5km, efter det blev det duscha och slänga i sig frukosten innan man skulle ta bussen. Påvägen till skolan smsade Frida och sa att vi inte hade någon svenska, och vips försvann 4timmars håltimme:) gissa om jag blev glad:D Så jag och Frida stack in till stan för en liten shoppingtur, och mysig va den:) Efter en fika på Redfallas ute i solen begav vi oss hemåt. Duktig som jag va började jag på företagsekonomin direkt, käönnde att det behövdes, och min känsla va rätt. Tror jag fick 4damp-attacker innan jag blev klar och då har jag suttit från klockan fem tills nu, 00.09. :/ Ja, och jag är fortfarande inte riktigt klar, men det blir jag imorron.

Eftersom jag är ledig imorron, tillsammans med ganska många från vår skola, för vi har Buffertdag, kommer jag och Frida rulla en liten runda i byn och tjäka glass:)...Om vädert bjuder till såklart:) Tror även att jag ska ta mig en liten löprunda, som en start på min lediga dag:) Oooooch idag har pappa köpt havregryn, så imorron kan jag tjäka havregrynsgröt till frukost:) Känns som ett I-lands problem, men idag hade han tagit den sista havregrynen, så jag fick rota i frysen i en evighet innan jag hittade något hyfsat gott bröd:/

Aja, dagen har varit underbar, kvällen sög, men nu ska jag sätta igång att utmana Frida lilla!:D Vi ska nämligen utmana varandra att rita det finaste ögat;) Jag presenterar vinnaren imorron;) Hon ska även visa mig sin ny lilla upptäckt: mobil-bloggande!;D Ser fram emot det:)

Igår läste jag ut de sista sidorna ur den bästa boken i den bästa serien av böcker jag läst! Jag har läst alla böckerna som om jag aldrig gjort något annat, och nu när jag kom till de 10sista sidorna drog jag verkligen ut på de, för jag insåg hur bra boken va! Men tillslut kan man inte dra ut på den mer, så jag läste sista meningen i boken och insåg att jag läst ut den, det va fuktansvärt! Vad ska jag läsa nu? Vilken bok kan ersätta mina Janie/Jenny böcker?:O Förslag tas emot med en varmhand:D

Bara för att jag saknar lite tennisen, Birkerö, gemenskapen och de härliga personerna! 2008

Nu ska jag rita PUSS PÅ ER <3


Uppe med tuppen? -Nä, innan!

Happ, idag blir dagen lång, eftersom jag vaknade redan vid kl 6, och kunde inte somna om!!! Usch, känns som jag kommer vara heelt död ikväll, men jaja, haha.

Ikväll kommer Cassandra och hennes familj hit och ska äta middag. Cassandra kommer förhoppningsvis lite tidigare för att hjälpa mig med maten:) Just nu städar jag mitt rum för det såg lite stökigt ut, men bara en aning, haha.

Igår på lunchen träffade jag mamma på lilla torg för att tjäka lunch. Det va suupermysigt! Vi tjäkade på "Thank god it´s friday" ganska passande namn, med tanke på dagen :) Maten va riktigt god, amerikansk, dock va kaffet de bjöd på inte lika gott, mamma sa "det e sånt kaffe de har haft sedan 9 i morse" ja, då kan ni ju själva tänka er hur det smakade - BESKT! Usch, haha, hjälpte inte ens med 4påsar socker, och då har jag aldrig socker annars. Efter skolan åkte jag och mamma till Malmborgs och köpte mat till idag. Hittade även ett par "sommar-jeans" på H&M, jag provade de innan vi gick in till Malmborgs, så tyckte jag att de va sådär-snygga. Efter turen på Malmborgs kom jag på att jag ville ha dem. In på H&M igen för att handla dem, då finns de såklart inte kvar där jag hängde de, de va på REA, så jag antog att någon köpt de:( När vi hade kollat lite affärer sa jag till mamma att jag va tvungen att gå in på H&M igen, inne i provrummen fanns mina byxor -LYCKA! 100:-

Nu måste jag damsuga mitt rum...



PUSS PÅ ER <3

Sjukling

För första gången på väääääldigt länge va jag inne på bilddagboken (bbd) haha! Ingen större upplevelse, bara skittråkigt, haha, så nu åter till pluggandet.

Har varit hemma idag från skolan för jag hade feber igårkväll. Det enda jag missade i skolan va basgrupp, haha, och det hade heller inte känts så lönt att komma in till skolan för 20minuter där ens lärare bara står och ser allmänt lost ut? Nä, så istället har jag varit hemma och pluggat företagsekonimi, som jag hoppas att jag kan få lite hjälp med när mamma kommer hem:)

Vill så gärna göra en ny Billy, men vi har inget mjöl, vilket det då är ganska svårt att göra han.

Pappa kommer hem om 30 minuter, vilket betyder att vi för engångsskull äter mat i hyfsat lagom tid (Y). Kvällens middag är " Lady och Lufsens spaghetti med kalvfrikadeller i tomatsås och citronslungad blomkål" från Linas matkasse.



Ni får ha det bra PUSS OCH KRAM <3

green is today

Då har man både varit i skolan, pluggat fek, varit ute med ruff, tränat, tjäkat och solat i vårsolen!

Det värsta är att det börjar bli vår och varmt, men då blir jag sjuk:/

Nä, nu ska jag fortsätta plugga inför provet på torsdag, så jag kan kolla på Dating in the dark och desperate housewifes ikväll.



PUSS PÅ ER <3

Jag som inte hade tid

Ännu en helg har passerat och det är skola igen. Helgen har varit mysig, med en trevlig middag hos min kusin, planerande inför en 85års fest, planerande av resor och jobb OCH förståss lite shopping. Köpte ett par super-snygga mörka jeans med skin-detaljer på Carlings. Har även letat överallt efter en tränings-topp, dock ingen lycka på den fronten...

Igår va farmor och farfar hemma hos oss och åt, vi hade riktigt trevligt, planerade lite resa och fikade med kaffe och glass. När de gått bakade jag bröd, som är så suupergott. Tar dock ett tag innan man kan baka ut det, men det är det heltklart värt!

Vetesurdegen jag kallar Billy:)

Dag 1
3 dl varmt Vatten
1 msk Honung
4 dl Vetemjöl

Rör ihop vatten, honung och mjöl i en glas eller metall burk (jag använder turkiskyoghurt burken). Förslut med lock eller plast. Förvara surdegen på ett varmt ställe i huset, det får gärna vara upp emot 30 grader.

Dag 2
Rör om i lilla Billy

Dag 3

1 ½ dl Vatten
2 dl Vetemjöl

Rör ner vattnet och mjölet i surdegen. Ställ tillbaka Billy på samma ställe.

Dag 4
1 ½ dl Vatten
2 dl Vetemjöl

Gör precis som dag 3.

Dag 5
Nu kan du baka med surdegen!
Om du inte har tid att göra det just idag, ställ in den i kylen och mata den med 2 dl mjöl och 1 dl ungefär 1-2 gånger i veckan. Eller så kan du  frysa in den i lagom storlekar. Då är det bara att ta fram en bit nästa gång du vill baka surdegsbröd.


Billy blir bröd! Utbakning av surdegen.
25g Jäst
3 dl Vetesurdeg
4 dl varmt Vatten
0,5 dl Ljus Sirap (lika gott utan)
1 msk Salt
8-10 dl Manitoba Cream eller Vetemjöl Special

ev. Tranbär, valnötter. ca 2-4 dl

Gör så här
Rör ut jästen i surdegen och vattnet. Blanda ned sirapen, saltet och mjölet. Knåda degen så länge du orkar eller arbeta den i en köksassistent. Degen skall vara smidig, lätt och lite klibbig. Låt den jäsa övertäckt i ca 1 ½ timme. Vik ihop degen lite lätt och forma den försiktig, utan att trycka ut luften, till ett stort bröd.
Låt brödet jäsa övertäckt ca 1 timme. Grädda brödet i mitten av ugnen på klädd plåt i 190 grader, ca 35 minuter. Låt brödet vila i bakduken tills det har svalnat.

Bröder blir supergott, och håller sig länge färskt om man skör det i skivor och fryser in det, men som sagt det tar ett bra tag innan det blir klart, så det är inte för någon med kort tålamod.

Nu ska jag plugga vidare på företagsekonomin

PUSS PÅ ER<3

Bloggande, pft!

När jag satt och pluggade in svenskan var det precis som vanligt, något annat är mycket mer intressant än just skolan. Jag började med att ta lite gröt, för jag va nog lite hungrig när jag väl kände efter, vips, där gick en halvtimme! Sen va jag ju tvungen att kolla facebook... Efter en stund fick jag lust att blogga. Hur många är det ientligen som läser eller följer en blogg? Varför gör man det? Och varför skriver man blogg?
   Jag kom på att jag har tyckt det var skit-töntigt att både läsa andras bloggar och att blogga. Hur intressant kan det ientligen vara att läsa vad andra gjort under dagen, eller hur mycket deras vänner betyder för dem, vad angår det mig? Och att blogga, kul för andra att veta vad du hade på dig idag? eller vad du ska äta till frukost? lika onödigt som jag tyckte det var med facebook, tyckte jag det var med bloggande.
   Efter midsommar insåg jag att alla på den midsommarfesten jag hade, hade facebook, happ, då är det väl bara dax att fixa tänkte jag. I början var det skit-tråkigt, jag fattade inget, hur kul va det att vata att Sara Nilsson har varit på bil-mässa med sin pappa? eller att Linus Andersson har ätit tre toblerone? Men efter ett tag blev set som ett beroende, var gång jag satte på datan va jag tvungen att logga in på facebook för att se vad Sara Nilsson gjort eller skulle göra idag.
   Lika så blev det med bloggandet. Efter en resa till stockholm med min bästa vän hade vi bloggat på hennes blogg om vad vi gjort. Efter den resan började jag läsa hennes blogg. Jag blev faschinerad över hur hon kunde göra orden så verkliga och få en att längta till tillexempel hösten genom att beskriva den med de ord som bara hon använder. Hösten var en ganska krånglig och jobbig tid för mig, och jag kände att jag behövde en sysselsättning att hålla på med, utöver kompisarna, facebook, skolan och träningen. Jag började blogga. Det var svårt i början, jag att länge och funderade på hur jag skulle börja de första meningarna i mina inlägg. Jag började läsa andras blogga, fick inspiration och började förstå hur andra tänkte, tillslut kom även jag igång, fingrarna gled snabbt och enkelt över tangentbordet och efter några veckor hade jag fått hop en handfull inlägg. Det kändes skönt att skriva, alla problem försvann, de gick från huvudet till dataskärmen, och på bara några få minuter kändes livet mycket lättare.
   Nu säger jag inte att bara för man har problem ska man börja blogga, men det kan få en att öppna ögonen, se hur man själv tänker och hur man handlar i olika situationer. Att läsa bloggar får en att inse att man är inte alls ensam om de problem man har, man ser även hur andra gör för att finna lycka och glädje. Det kallar jag frihet!

Att jag nu sitter här och skriver om mina funderingar över bloggar är bara en slump, jag borde sitta ute i det fina vädert och plugga in svenskan, så PUSS PÅ ER <3




PS.( Detta inlägget är verkligen LÄSVÄRT!!http://jenniferellinor.blogg.se/2010/april/utkast-april-7-2010.html) DS.

Ett papper i handen

Jag slapp sista lektionen idag, Fek, vilket innebar att jag räddades fån två timmars håltimme + att jag fick lyckan att inte åka bussen själv! :D

Eftersom det är så fint väder har jag suttit ute och övat på mitt svensktal inför Nationellaproven imorron:) De sista finslipningarna på talet gjordes för 3minuter sedan:) Nu är det bara att vänta tills pappa kommit hem med mitt utskrivna tal :) jag blev faktiskt riktigt nöjd med det:D Nu ska jag bara lära mig det så jag slipper kolla i papperna under hela redovisningen:)

Varför är det så att man har lagt Nationellaproven just på våren då solen börjar titta fram och man börjar få sommarkänslor? Är det för att man ska klara av att sitta och skriva utan att bli deprimerad över höst-mörkret? Aja, bara en liten tanke som slog mig:)

Nu ska jag fortsätta att öva:)



PUSS PÅ ER <3


Illa, illa!

WOW!

JAg har aldrig insett hur kul man kan ha fastän man mår piss! Haha, nu har jag hållt på att fixa bloggen i tre timmar (WAOW, det va illa, tre timmar, aja) nu är jag klar, hoppas ni tycker om den:) Det gör jag iaf:)

Nu ska jag ner och joina min bror vid TV:n :) Innan jag sätter igång med engelskan och svenskan!



PUSS PÅ ER<3

Home!:(

Då va veckan nästan slut, lika så lovet! JAg har haft ett superskönt påsklov, i DUBAI! Det har verkligen varit en kanon semester, suuperskönt att komma bort till solen och 38-gradig värme.

Som vanligt kom ju inte pappas väska fram till Dubai som den skulle... Det gjorde nog ändå inte så mycket för han hade packat lite i sitt handbagage (vilket vi andra inte gjort så det va tur att det va hans bagage som försvann och inte mitt) :P. Vi har gjort allt från att ligga vid poolen och slappa, spelat beach volly-boll på stranden, badat i klarblått havsvatten, samlat snäckor, ätit billigt och gott, ätit skit-dyrt och inte lika gott, varit på ökensafari, ridit på kameler, rökt vattenpipa, shoppat på malls, shoppat på guld och siden souken, varit på världens största vattenland Atlantis, varit på världens största shoppingcenter, varit och kollat på världens största innomhus-skidbacke, varit vid världens högsta byggnad, chillat på stranden och vi har NJUTIT AV VARJE SEKUND!

Det har verkligen varit en toppen semester, men nu väntar verkligheten :/ En sak kan jag säga att Dubai blir det igen! Funderar redan på det nu till jul :D Men först kommer lite födelsedagar, lite surpriser, ett underbart sommarlov med lite resor, ett höstlov och en massa roligheter:D

Bilder från resan kommer när jag laddat in de på datan:P

 Puss på er och hoppas ni också haft ett underbart lov:D <3


RSS 2.0